Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Stage bij Citymesh: de ervaringen van Robin, Tom en Guillaume

17/06/2022

Een stage is het ideale moment om bij te leren en je interesses uit te breiden. Hoe ervaren Robin, Tom en Guillaume hun stage bij Citymesh? Dat kom je hier te weten!

ROBIN: "IK ZOU DE FYSIEKE APPARATUUR NIET KUNNEN MISSEN"

Ik studeer Toegepaste Informatica aan Hogeschool VIVES, campus Kortrijk en heb gekozen voor de specialisatie Netwerken & Security. Toen ik op zoek ging naar een stage, was Citymesh eigenlijk mijn eerste keuze. Vooral de sector sprak me aan. Er zijn weinig telecombedrijven die van a tot z connectiviteit leveren en de grote verscheidenheid van de projecten leek me heel interessant. Bovendien had ik al eerder van het bedrijf gehoord, in de context van het publieke WiFi-netwerk in Brugge en het WiFi-netwerk voor Kinepolis.

Mijn project gaat over de beveiliging van WiFi- en bekabelde netwerken. Voor de precieze invulling van het project geeft Citymesh me echter veel vrijheid. Ik heb dan ook het gevoel dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan een bedrijf dat in volle groei is. De kennis die ik hier verzamel, is nuttig voor zowel Citymesh als mezelf. Security is anno 2022 een van de belangrijkste aspecten in de IT-wereld, en dat zal in de toekomst nog toenemen.

Bij Citymesh is de drempel om vragen te stellen en meer te leren over andere afdelingen zeer laag. IT is veel meer dan programmeren en ik vind het bijvoorbeeld heel interessant om te zien waar het operations-team mee bezig is, omdat dit zeer hands-on is. De cloud is een enorm interessant gegeven, maar tegelijkertijd zou ik het niet kunnen missen om de apparatuur eens vast te nemen. Als ik één raad aan toekomstige stagiairs kan geven, dan is het om je goed voor te bereiden op je stage. Zo begrijp je tot in de puntjes waarmee je bezig bent en haal je het meeste uit je stage.

TOM: "ER WAS METEEN EEN KLIK"

Mijn studies liggen helemaal in lijn met de activiteiten van Citymesh. Ik studeer namelijk Multimedia Creative Technologies (MCT) met als keuzetraject IoT Infrastructure Engineer. Toen ik op gesprek kwam, merkte ik meteen dat er een klik was met het bedrijf. Mijn stageopdracht draait om automatisatie, iets wat een steeds grotere rol zal spelen in bedrijven. Ik ben heel trots dat ik een volledig project kan uitwerken en dat mijn stageopdracht een positieve impact zal hebben op de operations, helpdesk en toekomstige projecten van Citymesh.

De telecomsector is zeer uitgebreid, dus ik heb veel bijgeleerd, vooral over 4G en mobiele netwerken. Ook het leren kennen van de vele oplossingen en toestellen die Citymesh aanbiedt, was in het begin een uitdaging. Ik heb heel vaak moeten vragen 'wat is dat?', maar er stond altijd iemand klaar om antwoord te geven. Toch is het ook belangrijk dat je als stagiair zelfstandig kunt werken.

Je krijgt de kans om actief deel uit te maken van het team en je inbreng te geven. Citymesh groeit heel snel, en op korte tijd zijn er veel nieuwe medewerkers en projecten bij gekomen. Toch is iedereen binnen het bedrijf zeer aanspreekbaar. Er heerst een toffe sfeer en iedereen heeft dezelfde motivatie en engagement.

GUILLAUME: "HORIZONTALE STRUCTUUR IS THE WAY TO GO"

Ik studeer Management en IT, een van de afstudeerrichtingen van Handelswetenschappen aan de UGent. Deze opleiding is vooral gericht op management en daarom was ik op zoek naar een stage die me ook op technisch vlak meer kan bijleren. Mijn stage in het Solutions-team van Citymesh brengt de twee grote componenten van mijn opleiding samen. Langs de ene kant kan ik mijn kennis van management toepassen, bijvoorbeeld door een P&L-analyse op te maken. Ook IT komt echter aan bod, bijvoorbeeld door het vergelijken van verschillende IoT-platformen.

Er zijn twee grote redenen waarom ik Citymesh heb gekozen als stageplaats. Ten eerste woon ik in de buurt, wat uiteraard heel handig is. De tweede reden is dat Citymesh tijdens mijn zoektocht vaak opdook als een van de meest vooruitstrevende IT-bedrijven in Vlaanderen. Dat merk je op verschillende vlakken: veel bedrijven houden bijvoorbeeld vast aan een verticale hiërarchie, terwijl de sfeer bij Citymesh eerder naar een horizontale structuur neigt.

Toen ik aan de stage begon, leek IT me nog vrij abstract. Door hands-on te werken bij Citymesh was ik al snel meer vertrouwd met de technologie. Het is een heel open bedrijf en je kunt aan iedereen vragen stellen of om info vragen. De sfeer zit ook helemaal goed. Een van de leukste momenten? Op een beurs heb ik samen met een collega uitleg gegeven aan prins Laurent.


Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.