Case

Provinciaal Domein Zilvermeer

Categorie

Vakantieparken

Gebruikte skills

  • Hardware
  • Planning & installatie
  • Services
Download casestudy

PROJECTBESCHRIJVING

Op de ganse site van het Provinciaal recreatiedomein Zilvermeer Mol, dat een oppervlakte van om en bij de 2km2 bestrijkt, heeft Citymesh een permanent Outdoor Wireless Netwerk geïnstalleerd. Draadloos internet wordt er via de WiFi hotspots volledig gratis aangeboden aan alle bezoekers. Anderzijds wordt er ook gebruik gemaakt van een Citymesh ontvanger (de Loco MAX) zodat gebruikers ook in hun caravan (=kooi van Faraday) van een vlotte draadloze verbinding kunnen genieten.

Naast het aanbieden van draadloos internet wordt het netwerk ingezet voor andere doeleinden. Zo werden verschillende beveilingscamera’s op het netwerk gekoppeld en wordt het ook ingezet om de toegangscontrole te regelen.

Het Zilvermeer in Mol dient vaak ook als toneel voor allerhande events zoals het BK wielrennen en pennenzakkenrock. De capaciteit moet tijdens deze events tijdelijk worden opgetrokken om het verhoogde aantal gebruikers te kunnen verwerken.

Het netwerk is opgebouwd uit 7 antenne-masten; 1 dakmast. Vlan op de bestaande glasvezel. Aparte gateway naar het internet, gratis WiFi, custom made portaalpagina. Ook de bezoekers kunnen gebruik maken van de Citymesh helpdesk wanneer zij problemen zouden ondervinden om op het internet te geraken.

PROBLEMATIEK

Zeer dicht bebost gebied, zeer uitgestrekt. Iedere caravan is een kooi van Faraday. Voor evenementen moet het mogelijk zijn de capaciteit zeer snel uit te breiden.

Deel dit op