Hotels

Gepersonaliseerde WiFi in jouw hotel

WiFi op hotel wordt steeds belangrijker voor de bezoeker. Vroeger had je enkel de professionals die op zoek waren naar een vlotte internetverbinding om te kunnen werken. Maar tegenwoordig zijn het de gewone gebruikers die op dat vlak zeer veeleisend zijn geworden.

Op de talloze booking sites zoals tripadvisor, booking.com,… wordt de kwaliteit van het WiFi-netwerk als beoordelingspunt opgenomen. Net omdat de bezoeker er zo veel belang aan hecht. Het beïnvloed de beslissing ergens al dan niet te overnachten.

Markten Hotel

WAT ZIJN DE REGELS VOOR GOEDE HOTEL WIFI?

Hotelbezoekers hebben zeer hoge verwachtingen. Ze willen toegang tot een WiFi-netwerk dat snel, gratis en makkelijk te gebruiken is. Dat geldt zowel voor nieuwe als terugkerende klanten.

Dan kom je als uitbater al snel bij de vraag: Moet ik enkel in de lobby WiFi voorzien? Of zorg ik beter voor goede verbindingen over heel mijn hotel?

Opnieuw plaats je je bij zo’n vraag best in de positie van de bezoeker. Een bezoeker die graag privé en in alle rust toegang tot het internet zoekt. Door WiFi op de kamers te voorzien kan je bovendien de oase aan rust, die je lobby uitstraalt, weten te behouden.

Bij het opzetten van het WiFi-netwerk moet er heel wat aandacht besteed worden aan de plaatsing van de access points. Een correcte site survey zorgt ervoor dat het netwerk optimaal ontworpen wordt, waardoor het juiste aantal access points kan worden bepaald. Daarvoor telt niet, hoe meer hoe beter, want een teveel aan access points kan voor interferentie zorgen. Het aantal, maar ook de locatie van de WiFi-zenders zal dus een grote rol spelen.

Een niet onbelangrijk punt is de capaciteit van de internetlijn. Je mag nog gigantische bedragen besteden aan de uitbouw van een professioneel WiFi-netwerk, als de internetlijn onvoldoende capaciteit heeft om een groot aantal simultane gebruikers van voldoende snelheid te voorzien, dan zal de WiFi-ervaring slecht blijven. Er kan gekozen worden om de gebruikers te limiteren in snelheid of bandbreedte, maar ook hier boet je dan in op een positieve gebruikerservaring. Blijf dus steeds denken vanuit het standpunt van de eindgebruiker.

PERSONALISATIE HOTEL WIFI

Dankzij het WiFiLAB-platform beschik je als hotel over heel wat personalisatie mogelijkheden. Zo kan de portaalpagina volledig in de huisstijl worden gemaakt. Op die manier wordt het merk van uw hotel ook doorgetrokken tot in het WiFi-netwerk.

Daarnaast kunnen er op de WiFi-zenders verschillende netwerken worden ingesteld. Zo kan er beslist worden dat er een intern netwerk is voor het personeel, een netwerk voor de gasten en een professioneel netwerk met meer capaciteit voor congres- of vergaderzalen.

Verder kan de integratie van het WiFiLAB-platform, dat volledig in de cloud werkt, naadloos geïntegreerd worden in bestaande toepassingen.

Citymesh regelt ook hier alles van A tot Z, zodat je je als eigenaar niet langer zorgen hoeft te maken over helpdeskproblemen en het onderhoud. Want wij beloven alles nauwlettend in het oog te houden.

Whitelabel Empty