Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

De laatst beschikbare nationale 4G licentie is officieel toegekend aan Citymesh

05/10/2020

De laatst beschikbare nationale 4G-licentie werd vandaag toegekend aan telecomoperator Citymesh door het BIPT (Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie).

Enige kandidaat

Op 20 februari 2020 lanceerde het BIPT een oproep tot kandidaten om deel te nemen aan de veiling van gebruiksrechten voor radiofrequenties in de 4G-band op 2,6 GHz. Geïnteresseerden hadden tot 15 mei 2020 om hun kandidatuur in te dienen bij het BIPT. Enkel telecomoperator Citymesh heeft een kandidatuur neergelegd. Vandaag kondigde het BIPT aan dat Citymesh zijn 4G-licentie in handen heeft.

Nieuwe mogelijkheden

Citymesh kan nu als vierde operator 4G-diensten nationaal aanbieden. Het bedrijf krijgt een licentie voor 2x15MHz in band 7 (2,6GHz). Citymesh biedt zijn netwerken uitsluitend aan de B2B-markt aan. “Deze uitbreiding van ons dienstenaanbod is heel goed nieuws.” stelt Mitch De Geest, CEO van Citymesh, “Zo kunnen we dankzij deze band ook 4G-diensten aanbieden, die op termijn zullen evolueren naar 5G. Een ander groot voordeel is dat alle bestaande mobiele toestellen deze band ondersteunen”. Met deze licentie voor het hele Belgische grondgebied vervolledigt Citymesh zijn huidige professionele aanbod en verstevigt zo zijn positie in de markt. “We maken deze beslissing met oog op een kwalitatieve en duurzame groei op lange termijn” zegt Ward Van Ooteghem (Chief Solution Officer). Citymesh is al vijftien jaar actief als nichespeler in de telecommarkt. Het staat onder meer bekend als de enige Belgische operator die vandaag al grootschalige private netwerken heeft uitgerold, zoals in de Port of Zeebrugge en Brussels Airport. Hun focus ligt op groeimarkten zoals industrie, healthcare, logistics en private stadsnetwerken.

Links:

"Enkel Citymesh kandidaat voor resterende 4G radiofrequenties in de 2,6 GHz-frequentieband"

"Het BIPT kent resterende 4G-radiofrequenties toe"

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.