Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Afronding eerste fase private 5G-ready netwerk

26/03/2020

Nokia en Citymesh ronden de eerste fase af van het private 5G-ready netwerk van Port of Zeebrugge. Hierdoor kan Port of Zeebrugge connectiviteit leveren aan meer dan 100 endpoints op het haventerrein. Lees het officiële persbericht van Nokia hier.

Eind 2019 investeerde Port of Zeebrugge in een private 5G-ready netwerk. Nu ronden Nokia en Citymesh de eerste fase af. Door het Nokia Digital Automation Cloud-platform in te zetten, bieden Citymesh en Nokia draadloze privé-connectiviteit met meer dan 100 eindpunten voor alle havenactiviteiten. Dit zal Zeebrugge in staat stellen een reeks nieuwe en verbeterde diensten te leveren die niet alleen de operationele prestaties van de haven verbeteren, maar die Zeebrugge ook differentiëren als leider in haventransformatie en digitalisering.

Rick Goetinck, CEO van de Haven van Zeebrugge: “De introductie van een geavanceerd privé draadloos netwerk zal als baken fungeren voor onze partners om nieuwe oplossingen te ontwikkelen en te leveren in de gehele logistieke waardeketen. Nokia heeft, in nauwe samenwerking met de lokale serviceprovider Citymesh, uitstekende 5G-mogelijkheden getoond tijdens de implementatie van het platform, waardoor fase één een groot succes werd.”

Het netwerk wordt nu gebruikt voor connectiviteit met sleepboten, luchtkwaliteitssensoren, beveiligingscamera's en kadesensoren. De connectiviteit met hoge bandbreedte en lage latentie zal ook worden benut tijdens de aanstaande bouw van een nieuwe zeesluis en tijdens de bouw en het onderhoud van offshore windmolenparken. De eerste fase heeft geleid tot een verhoogde automatisering in het voorhavengebied van Zeebrugge. Fase twee, die mid 2020 gereed moet zijn, richt zich op de achterhaven.

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.