Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Aubange wint Giga Region Award 2022 dankzij 5G-netwerk van Citymesh en NSI

04/10/2022

Aubange nam tijdens de beurs Smart Cities Wallonia op 4 oktober 2022 de Giga Region Award 2022 in ontvangst. Deze award wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt door het AdN (Agence du Numérique) en zet innovatieve 'Giga Region'-projecten in de kijker. Citymesh en NSI installeerden een performant 5G-netwerk om de openbare diensten, industrie en economie in de gemeente te ondersteunen.

OVER HET PROJECT

Citymesh en NSI installeren tijdens een pilootproject het eerste functionele 5G-netwerk in Wallonië. Dit omvat verschillende gebouwen en zones in Aubange: openbare gebouwen, scholen, politiekantoren, industriële gebouwen en meer. In een latere fase wordt ook de drooghaven van Athus in het netwerk geïntegreerd. Het project past binnen de de visie van AdN om van Wallonië een performant verbonden gebied te maken (een zogenaamde Giga Region) in overeenstemming met de Europese doelstellingen voor 2030.

WAAROM AUBANGE?

Aubange is een uitdagende regio voor telecommunicatie. Deze gemeente bevindt zich in het uiterste zuiden van het land en is een grensstad. Door het rurale karakter van Aubange, dat uit verschillende kleine dorpskernen bestaat, is er sprake van witte en grijze zones. Dit zijn zones waar momenteel geen enkele netwerkoperator (in het geval van witte zones) of slechts één netwerkoperator (in het geval van grijze zones) een mobiele elektronische-communicatiedienst met hoge snelheid verstrekt. Met dit project worden connectiviteit met hoge snelheid en het experimenteren met nieuwe technologieën belangrijke speerpunten in Aubange, iets waar ook burgemeester François Kinard sterk achter staat.

DE BIJDRAGE VAN CITYMESH EN NSI

Het gezamenlijke pilootproject van Citymesh, NSI, de gemeente Aubange en het AdN is de gelegenheid bij uitstek om de mogelijkheden van 5G te onderzoeken en ten volle te benutten. Dankzij het netwerk kunnen openbare diensten, industriële partners en lokale kmo's niet alleen gebruik maken van snelle en betrouwbare connectiviteit, maar zijn ook uitgebreide andere (smart city-)toepassingen mogelijk. Citymesh en NSI zijn trots om deel uit te maken van het Giga Region-concept en kijken uit naar verdere projecten in de regio. Het voorzien van snelle connectiviteit om de lokale economie, industrie en toerisme te ondersteunen, is een van onze grote prioriteiten.

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.