Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Citymesh en Ashtead Technology ondersteunen Fugro bij een multi-vessel project

06/12/2016

Ashtead Technology helpt Fugro Subsea Services bij het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie in een complexe multi-vessel operatie in Noord-Afrika. Citymesh (voorheen nCentric) ondersteunt deze operatie met een state-of-the-art draadloos mesh-netwerk.

Een complexe offshore operatie

Door gebruik te maken van de nieuwste Citymesh Nova Node en de Hyperbox, heeft Ashtead naadloze videostreaming en datatransmissies geleverd. Zo maakten ze snelle, kosteneffectieve breedbandcommunicatie tussen vier schepen mogelijk . Zo verliep de communicatie tijdens de installatie van een nieuw drijvend, opslag- en losschip vlot.

Het systeem kan vanop een onshore locatie worden geconfigureerd en in realtime worden gemonitord. Hierdoor beperken ze de uitvaltijd en ontstaat een betrouwbare communicatieverbinding in uitdagende, moeilijk bereikbare gebieden.

Ashtead

Ashtead is de toonaangevende onafhankelijke leverancier van verhuur, verkoop en diensten voor onderzeese apparatuur aan de offshore-industrie. Het bedrijf is in 2015 geselecteerd als Fugro's voorkeursleverancier van onderzeese verhuurapparatuur en aanverwante diensten.

Ross MacLeod, directeur bedrijfsontwikkeling bij Ashtead Technology: “Dit contract versterkt onze relatie met deze belangrijke klant. Het weerspiegelt onze gedeelde visie om geavanceerde technologie te gebruiken om veiligere, efficiëntere en betrouwbare diensten op de offshore markt te brengen. In de afgelopen 18 maanden hebben we ons gefocust op echte waarde en grotere efficiëntie voor onze klanten. Zo garanderen we toegang tot de nieuwste en meest gevraagde technologie op de markt."

“Deze Citymesh oplossingen maken het mogelijk om specifiek in te spelen op de communicatievereisten van de klanten en biedt een hoge bandbreedteverbinding. Het is gebruikt om de inspanningen in een aantal spraakmakende projecten over de hele wereld te coördineren, waaronder de schoonmaakoperatie na de ramp met de Deep Water Horizon in 2010.

In tegenstelling tot traditionele kabelnetwerken, kunnen de Citymesh oplossingen binnen een uur worden geïnstalleerd. De uitwisseling van gegevens en videobeelden in realtime is van cruciaal belang om ROV's en onderzeese operaties te beheren en om de operationele veiligheid te ondersteunen.

Fugro

Fugro is 's werelds toonaangevende, onafhankelijke leverancier van geo-intelligence en asset-integriteitsoplossingen voor grote constructies, infrastructuur en natuurlijke hulpbronnen.

"De draadloze oplossing van de nCentric voor vessel-to-vessel en vessel-to-shore communicatie blijkt uitermate nuttig te zijn. De feedback die ik krijg van mijn offshore personeel is zeer gunstig. Met dit in gedachten heb ik collega's voorgesteld om het gebruik ervan uit te breiden naar enkele van onze andere operaties.”- woordvoerder van Fugro

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.