Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Citymesh breidt spectrumrechten in de 3.5GHz band uit op de Noordzee

19/11/2020

Op 27 oktober 2020 kende het BIPT (Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie) Citymesh meer spectrumrechten toe voor de band 3.5GHz op de Noordzee. Citymesh voorziet draadloze connectiviteit op de Noordzee. Het bouwt nu een redundant netwerk met oog op de nieuwe windmolenparken die de komende jaren zullen gebouwd worden.

Meer capaciteit

Met de uitbreiding kan Citymesh tegemoetkomen aan de stijgende trafiek op de Noordzee. Citymesh had voordien al gebruiksrecht van de frequenties 3430-3450 MHz en 3530-3550 MHz (40 MHz) maar dit wordt nu vervangen door een gebruiksrecht van de frequentie 3410-3510 MHz. In totaal heeft Citymesh nu 100 MHz ter beschikking. Citymesh levert met deze band connectiviteit om en rond alle windmolenparken in de Belgische Noordzee. Zo kunnen offshore crews op de permanente installaties gebruikmaken van het Citymesh netwerk voor installaties, onderhoudswerk en onderzeese projecten.

Het 5G-netwerk in de Noordzee

Citymesh installeerde voordien al offshore netwerken voor de windmolenparken in de Belgische Noordzee, van Mermaid tot Norther: “Wij bouwen 5G-netwerken die supersnelle connectiviteit voor alle windmolenparken in de Noordzee mogelijk maken.”, zegt Mitch De Geest, CEO van Citymesh. Daarnaast voorzien we in de Nederlandse Noordzee Borssele windmolenparken van connectiviteit.

Een redundant netwerk dankzij een combinatie van 5G en Mesh

Citymesh zet sterk in op redundante netwerken, het netwerk in de Belgische Noordzee is daar een voorbeeld van. De combinatie van de 5G-technologie van Nokia en de Mesh-technologie van Citymesh geeft een perfecte dekking en een naadloze overgang tussen de onshore en offshore netwerken. Zo garandeert Citymesh een betrouwbare verbinding dat altijd beschikbaar blijft.

De huidige installatie dekt nu al een deel van de oppervlakte waar de nieuwe Belgische windmolenparken zullen komen. Citymesh’ ambitie om alle windmolenparken in de Noordzee van dekking te voorzien is groot.

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.