Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Citymesh zorgt binnenkort voor connectiviteit in de Cegeka Arena van KRC Genk

26/08/2021

Een gloednieuwe naam voor de Luminus Arena in Genk: het voetbalstadion wordt de komende 10 jaar omgedoopt tot de Cegeka Arena. IT-bedrijf Cegeka, waarnaar het stadion wordt vernoemd en dat eveneens in Limburg is gevestigd, is al sinds 2019 partner en shirtsponsor van KRC Genk. Die samenwerking wordt nu uitgebreid. Er zijn bovendien grootse plannen voor de Cegeka Arena: deze wordt het allereerste 5G-stadion in het land. En waar 5G is, daar is Citymesh.

EEN STADION ALS TECHNOLOGISCH HOOGSTANDJE

De Cegeka Arena zal binnenkort niet alleen bekendstaan voor voetbal van de bovenste plank, maar zal ook op technologisch vlak uitblinken. Cegeka en Citymesh gingen vorig jaar een strategische samenwerking aan om de vierde Belgische operator te worden, maar met dit project is het duidelijk dat de ambities verder reiken. De knowhow van Citymesh komt van pas voor 5G-toepassingen die perfect aangepast worden aan de sportieve context. Tegelijkertijd vormt dit project de gelegenheid bij uitstek om de grenzen van 5G te verkennen. "KRC Genk is een gedroomde partner om onze positionering en ambitie op de 5G-markt te onderbouwen. Het stadion geeft ons een geweldige proeftuin in een unieke context en met een zeer grote impact," zegt Stijn Bijnens, CEO van Cegeka. Met andere woorden: toepassingen die vandaag nog als 'onmogelijk' worden bestempeld, kunnen in de Cegeka Arena binnenkort werkelijkheid worden. Ook Davy Vanhaen, Commercieel Directeur van KRC Genk, is alvast enthousiast: "Als de perfecte match bestaat, dan komen we met deze samenwerking dicht in de buurt. ."

5G IN DE PRAKTIJK

Dat er met een 5G-verbinding heel wat nieuwe deuren worden geopend, is al duidelijk, maar wat betekent dat in de praktijk? Cegeka en Citymesh hebben alvast enkele nuttige toepassingen voor ogen. Voor het verzamelen van waardevolle data steekt de 5G-technologie er bijvoorbeeld met hoofd en schouders bovenuit. Denk maar aan data over de spelers: door de zeer lage latentie en hoge betrouwbaarheid is het mogelijk om data in real time te bekijken. Ook voor de dagelijkse werking zal deze nieuwe technologie een groot verschil maken, bijvoorbeeld dankzij IoT-sensoren. Met crowd flow kunnen medewerkers in het voetbalstadion op elk moment precies weten hoeveel supporters er zijn en waar ze zich bevinden. Ook supporters en seathouders zullen genieten van de voordelen van 5G: ze zullen de voetbalwedstrijden meer dan ooit beleven dankzij AR en VR.

Deze toepassingen tonen duidelijk aan dat connectiviteit in de toekomst een belangrijke rol zal spelen bij sportevenementen, zowel voor de ervaring van de supporter als voor de organisatorische werking. Davy Vanhaen, Commercieel Directeur van KRC Genk, zegt: "Het is voor ons een eer om het vlaggenschip van de Limburgse economie aan deze innovatieve technologie te kunnen verbinden. Het zal ons beiden richting de toekomst lanceren, met de Cegeka Arena als lanceerplatform." De opportuniteiten voor 5G zijn er, ook al werden ze in in ons land nog nooit eerder verkend in een sportstadion. KRC Genk, en bij uitbreiding de Cegeka Arena, kan zich zo profileren als voorloper in de Belgische sportwereld.

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.