Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Citymesh finaliseert 5G-ready netwerk in de Belgische Noordzee

08/05/2020

In mei 2019 finaliseerde Citymesh (voorheen bekend als nCentric) het tweede 5G privaat LTE-station in de Belgische Noordzee. Dit station biedt dekking voor alle Belgische offshore windparken, van Norther tot Mermaid.

5G-verbinding van Norther tot Mermaid

Via de samenwerking met Nokia voorziet Citymesh alle Belgische offshore windparken van private 5G-dekking, van Norther tot Mermaid. Met deze betrouwbare verbinding zijn snelheden tot 80 Mbps aan boord van schepen geen uitzondering meer.

Verschillende klanten, zoals MHI Vestas, hebben bevestigd dat dit de weg vooruit is voor offshore-operaties waar een internetverbinding met hoge bandbreedte en lage latentie nodig is.

"Vandaag kunnen we bevestigen wat we al wisten: het 5G-systeem zorgt samen met het eigen ontwikkelde mesh-netwerk voor een stabiele, krachtige, snelle en redundante verbinding met de kust", aldus Marc Vereecken, Market expert bij Citymesh.

De volgende stappen zijn twee onshore units, één in de haven van Zeebrugge, gevolgd door één in de haven van Oostende. Deze onshore units bieden internettoegang vanuit de haven richting de windparken, waardoor de communicatiekosten (in vergelijking met 3G en VSAT) maximaal dalen.

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.