Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Citymesh levert draadloze oplossingen voor Van Oord's schepen op Borkum Riffgrund 2

10/08/2018

Onlangs zijn verschillende schepen van de Van Oord door Citymesh (voorheen bekend als nCentric) uitgerust met Nova Nodes. De Nova Nodes zorgen voor draadloze vessel-to-vessel communicatie.

Over het algemeen wordt de Nova Node gebruikt om offshore-operaties te monitoren. Ze verbeteren de communicatie en kunnen in realtime high-definition beelden van Remotely Operated Vehicles (ROV's) verzenden. In combinatie met de Hyperbox kunnen een veelvoud aan bidirectionele seriële gegevens en analoge of digitale videofeeds worden verzonden en ontvangen. Het systeem kan vanaf een onshore-locatie worden geconfigureerd en gemonitord, waardoor het aantal benodigde mensen offshore wordt verminderd en de uitvaltijd wordt beperkt.

Bij de Borkum Riffgrund 2 ondersteunen de Nova Nodes verkeer met hoge bandbreedte en hoge snelheid. Dit was nodig voor de uitwisseling van hun bedrijfkritische offshore communicatie tijdens de installatiefase bij BRG2.

Nu bedrijven zich op steeds meer afgelegen en geïsoleerde locaties begeven, zijn communicatielijnen van vitaal belang om de vloot- en scheepsactiviteiten te beheren en de veiligheid van de bemanning te garanderen. De offshore-oplossingen van Citymesh zijn gebouwd om de meest uitdagende omstandigheden in olie- en gas-, militaire en windmolenparken te weerstaan, met minimaal onderhoud.

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.