Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Citymesh neemt het nationale Sigfox IoT-netwerk over: “Expert in telecommunicatie, van 0G tot 5G”

25/06/2021

Telecomoperator Citymesh neemt de Belgische Sigfox-operator ENGIE M2M over. Hiermee vervolledigt Citymesh zijn draadloos portfolio met 0G-connectiviteit. Het Sigfox netwerk is uitermate geschikt voor IoT-projecten die ultra lage bandbreedte en lange batterijduur vereisen. Door de wereldwijde roaming mogelijkheden kunnen we zowel nationale als internationale klanten ondersteunen.

Citymesh 0G

De keuze voor het Sigfox-netwerk was bewust: vergeleken met andere 0G-netwerken biedt Sigfox een ultralaag energieverbruik en geringe hardware- en netwerkkosten. Dit type netwerk is onder andere aangewezen voor digitale watermeters, track & trace toepassingen en bij moeilijk bereikbare locaties zoals betonnen of ondergrondse constructies. Een 0G-netwerk verstuurt efficiënt kleine datapakketten over lage frequenties die verder reiken dan bijvoorbeeld wifi. Momenteel zijn er in België al meer dan 250.000 IoT-devices geconnecteerd via het Sigfox-netwerk.

Strategische overname

Met het Sigfox-netwerk heeft Citymesh nu, naast een 4G- en 5G-licentie, ook een eigen nationaal IoT-netwerk in handen. Deze 0G-technologie is perfect geschikt voor IoT-toepassingen door het lagere verbruik en de lage bandbreedte. “De acquisitie van een nationaal IoT-netwerk geeft onze ambitie als vierde operator in de B2B-markt verder vorm.” stelt Mitch De Geest, CEO van Citymesh. “Met dit netwerk kunnen we elke klant ondersteunen in hun IoT-projecten, met één enkel contract over de hele wereld.”

In december 2020 werd er bij Citymesh zelf een nieuwe meerderheidsaandeelhouder aangekondigd, Cegeka. Dankzij die strategische samenwerking is Citymesh nu in staat om verder te investeren en hun technologieportfolio verder uit te bouwen. Mitch De Geest: “Citymesh zal zich focussen op het installeren, connecteren en monitoren van sensoren. Cegeka kan hierna met de normalisatie, consolidatie en visualisatie van de data aan de slag om zo bedrijfsprocessen te optimaliseren.”

Stijn Bijnens, CEO Cegeka: “De uitbreiding van het draadloos portfolio met 0G-connectiviteit betekent een meerwaarde voor Cegeka. Dit biedt extra mogelijkheden voor onze IT-oplossingen. Via het Sigfox IoT-netwerk kunnen we data van onze klanten verzamelen. Onze specialisten op vlak van data science en data intelligence kunnen onze klanten vervolgens helpen om die data op een slimme wijze in te zetten om zo betere beslissingen te kunnen nemen.”

Versterkte marktpositie

Citymesh biedt vandaag al IoT-diensten aan en kan met dit netwerk zijn marktpositie versterken. “We bieden nu alle communicatietechnologieën aan, van 0G tot 5G.” zegt Mitch De Geest: “Onze klanten, van steden tot bedrijven, kunnen bij ons terecht voor een totaaloplossing, geheel afgestemd op hun budget en noden. Zo kan een stad bijvoorbeeld kiezen voor een wifi-netwerk in de openbare bibliotheek, slim stadsmeubilair op een marktplein en geluidssensoren in drukke straten om geluidsoverlast in kaart te brengen. Een bedrijf kan dan weer kiezen voor een mobiel privaat 5G-netwerk in combinatie met slimme sensoriek. Voor elke connectiviteit vraag hebben we een gepaste oplossing.”

Gelijklopende ambities

Citymesh neemt het ENGIE M2M-team en hun klanten vanaf nu onder zijn vleugels. “De operationele en commerciële synergieën zijn duidelijk. We hebben altijd de ambitie gehad om trusted IoT advisor te zijn voor onze klanten en partners. Door deze overname krijgen onze klanten toegang tot een brede waaier aan technologieën en breiden we zo de value propositie uit.” verklaart Dirk Indigne, CEO ENGIE M2M.

Jeremy Prince, CEO of Sigfox: “We have had the pleasure of working with ENGIE M2M for the past 6 years in Belgium. They have done a great job deploying the network and accelerating the adoption of Sigfox in this country. We are very excited to see them move towards the next phase with Citymesh. It also illustrates that 0G is a perfect addition to other technologies and that most often we “complete” rather than “compete”! We warmly congratulate all parties and look forward to continuing working together as massive IoT is becoming a reality.”

De overname gaat gepaard met de uitstap van alle bestaande aandeelhouders. De partijen geven geen financiële details vrij.

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.