Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Constructie Brits windmolenpark Triton Knoll bijna afgerond

09/06/2021

Het windmolenpark Triton Knoll zit in de volgende constructiefase en maakt deel uit van de wereldleidende Grimsby-cluster. Het krachtige offshore windmolenpark zal een van de sterkste schakels zijn in de groene energiedoelstellingen van het Verenigd Koninkrijk. Om een efficiënte en veilige operatie te kunnen garanderen heeft Vestas, de turbinefabrikant van dit project, de hulp van Citymesh ingeroepen.

Het krachtigste windmolenpark

Het state-of-the-art offshore windmolenpark zal een maximaal vermogen hebben van 857 MW. Daarmee zal Triton Knoll, zodra het volledig operationeel is, het krachtigste windmolenpark zijn in de Innogy vloot. Het zal in staat zijn om het equivalent van meer dan 800.000 Britse gezinnen van stroom te voorzien.

Lynn, Inner Dowsing, Lincs, Humber Gateway, Westermost Rough, Race Bank en Hornsea One vormen samen de Grimsby-cluster, terwijl Triton Knoll en Hornsea Two in aanbouw zijn.

Een krachtig windmolenpark heeft nood aan een krachtig privaat draadloos netwerk. Om dit te realiseren werd 4G-, 5G-, en Mesh-technologie van Citymesh gebruikt. Op zee is de combinatie van 5G en Mesh cruciaal voor het verbinden van installatieschepen met de walzijde. Maar ook het internet en de infrastructuur aan boord, zoals access points, switchen, firewalls, printers en andere IT hardware, maakt zorgeloos verbinding met deze netwerken. Daar worden snelheden van 50 tot wel meer dan 150Mbps per schip gehaald, een goede verbinding is en blijft dus gegarandeerd.

Aan land is het de 4G-technologie die onmisbaar is. De infrastructuur van deze technologie is zo alomtegenwoordig, dat elke simkaart ermee kan verbinden. Schepen kunnen op zee genieten van de offshore connectiviteit en aan land zonder problemen verbinding maken met het netwerk van de lokale operatoren.

Beide oplossingen worden ondersteund door de Nova Node. Dit is een door Citymesh ontworpen CPE die elke mobiele bedrijfsinstallatie op zee mogelijk maakt, zelfs in de meest uitdagende scenario’s.

Groene energie voor het Verenigd Koninkrijk

Tijdens een natte en ongewoon koude Bank Holiday in mei hebben de Britse windmolenparken een recordhoeveelheid groene energie opgewekt. Het feit dat bijna de helft van de elektriciteit in het land door windenergie wordt opgewekt, toont aan hoe centraal windenergie is in het Britse moderne energiesysteem.

Triton Knoll is een van de volgende stappen waarmee het Verenigd Koninkrijk zo snel mogelijk de regeringsdoelstelling van netto-emissieneutraliteit zal bereiken.

Om een efficiënte en veilige operatie te kunnen garanderen, voorziet turbinefabrikant Vestas het constructieplatform en de omliggende wateren dus van de beste connectiviteit voor een project van deze schaal. De offshorewerkzaamheden zijn begonnen met een eerste funderingsinstallatie in januari 2020, die in augustus werd afgerond. Complete operationaliteit wordt verwacht in 2022.

Citymesh is internationaal niet aan zijn proefstuk toe. Het telecombedrijf, dat volledig offshore gecertificeerd is, voorzag naast alle Belgische windmolenparken ook de internationale offshore windparken in Duitsland en Nederland van ultra-betrouwbare connectiviteit.

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.