Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

De kust is veilig dankzij de Footfall AI

11/06/2020

Westtoer gaat samenwerken met telecomoperator Citymesh om de zomerdrukte aan de kust accuraat in kaart te brengen. Het bedrijf doet dit door middel van slimme passantentelling. Citymesh brengt al jaren bezoekersstromen in kaart en voorziet zo steden van data over bezoekers van de stad.

Citymesh heeft jarenlange ervaring met projecten voor steden, gemeenten en vakantieparken aan de kust. Toen in april duidelijk werd dat we ons leven van voor de coronacrisis niet zomaar kunnen hernemen, werd met verschillende partijen bilateraal overleg opgestart. Hierdoor is een breed gedragen initiatief ontstaan: “Iedereen is ervan overtuigd dat we met onze verregaande kennis rond connectiviteit, passantentelling en evenementen, aanzienlijk kunnen bijdragen aan de veiligheidsmaatregelen aan de kust.” zegt Ward Van Ooteghem, Chief Solutions Officer bij Citymesh.

Met zijn oplossingen wil Citymesh de veiligheid van de inwoner en bezoeker op elk moment garanderen. Zo draagt het bedrijf bij aan de missie van Westtoer: het ondersteunen van het toerisme in West-Vlaanderen als economische sector en het stimuleren van de bovenlokale openluchtrecreatie. Om de juiste balans hiertussen mogelijk te maken, is het opbouwen van een betrouwbare dataset cruciaal.

De passantentelling zal gebeuren met de Footfall AI, een van de oplossingen van Citymesh. De Footfall AI is gebaseerd op beeldsensoren en maakt gebruik van Machine Learning. De oplossing monitort accuraat en anoniem hoeveel mensen zich in winkelstraten of bij toeristische trekpleisters bevinden. De berekeningen worden constant bijgewerkt, waardoor je te allen tijde een correct beeld krijgt van het aantal mensen die zich op een bepaalde plek bevinden. Wat deze technologie net zo slim maakt, is dat de Footfall AI weet hoe groot de beschikbare ruimte is. Het algoritme berekent daarna automatisch hoeveel mensen zich maximaal in die ruimte mogen bevinden volgens de regels van social distancing. Zo brengt de Footfall AI in kaart hoe druk een plek is, rekening houdend met de geldende maatregelen.

“Op deze manier wil Citymesh een open, schaalbaar en toekomstgericht platform realiseren, met een duidelijke focus op privacy en veilig gebruik van de data.” stelt Mitch de Geest, CEO van Citymesh. “Door de data in realtime te delen met Westtoer en zijn stakeholders, kunnen ze de data weergeven op een responsieve manier. De data is beschikbaar op verschillende devices en de interface zal aangepast zijn aan de verschillende gebruikers. Zo kan elke gebruiker in één oogopslag de juiste conclusies trekken en kan men overgaan tot handelen.”

Ontdek de druktebarometer op westtoer.citymesh.com

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.