Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Duits windmolenpark Nordsee Ost doet beroep op Citymesh

02/07/2018

Het offshore windmolenpark Nordsee Ost is gelegen in het oostelijke deel van de Duitse Noordzee. De 48 windturbines die elektriciteit opwekken, voorzien zo’n 320.000 huishoudens van stroom. Het Nordsee Oost project produceert 296MW vermogen en is een van de grootste commerciële windenergieprojecten voor de Duitse kust.

De turbinefabrikant Senvion was op zoek naar een oplossing die betrouwbaar internet aan boord en binnenin de turbines kon voorzien. Er werd snel beroep gedaan op Citymesh, vanwege zijn expertise in 4G, 5G, wifi en mesh-oplossingen in uitdagende situaties. Meer dan zes maanden werden er draadloze mesh-oplossingen geleverd dankzij de Nova Node. De oplossing ondersteunde zowel communicatie in het windmolenpark, vessel-to-vessel en vessel-to-shore communicatie.

Senvion was tijdens de installatie verantwoordelijk voor de exploitatie en het onderhoud van de windturbinegeneratoren (WTG). De apparatuur van Citymesh is nog steeds prominent aanwezig in het Duitse Nordsee Ost. De bedrijven die het verdere onderhoud voor hun rekening nemen, kunnen in no-time en zonder moeite wederom gebruik maken van de connectiviteitsoplossingen.

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.