Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Even geduld... We laden je droomauto

08/03/2020

Op de 98ste editie van het Brusselse Autosalon pakte Febiac opnieuw uit met het Dream Cars Salon: de meest exclusieve wagens, speciaal voor jou tentoongesteld op 40 interactieve stands. Maar zo’n ervaring is pas écht om bij weg te dromen als die droom niet onderbroken wordt door een ha…pe…ren…de verbinding.

Het Dream Cars Salon

De zesde editie van Dream Cars stond dit jaar in het teken van de wedergeboorte van de wagen. Je kon er maar liefst 40 interactieve stands ontdekken met de meest exclusieve automodellen van 2020. Deze ervaring werd voor elke bezoeker uniek gemaakt door de guided tour. Je kon bij je droomauto een QR-code scannen met je smartphone. Via die code kon je foto’s, video’s en audiotracks met weetjes over de wagen zien. Die interactie met de bezoeker was enkel mogelijk met een betrouwbare internetverbinding. Maar dat laatste was geen evidentie: hoe garandeer je zo’n verbinding voor een evenement met meer dan 500.000 bezoekers?

Het belang van een betrouwbare verbinding

Febiac kwam met deze vraag naar Citymesh. De interactieve webpagina’s moeten snel verschijnen wanneer de bezoekers de QR-code scannen. Smartphonegebruikers zijn namelijk zo gewend aan een vlotte verbinding dat ze geregeld afhaken als een pagina langer laadt dan twee seconden. En als een video lang moet laden, kan dat de bezoeker ook snel gaan irriteren. Dus je kan je wel inbeelden dat een trage verbinding de droom al snel doet omslaan in een nachtmerrie.

Citymesh specialiseert zich in op maat gemaakte wifi-netwerken voor elke setting. De noden van Febiac waren duidelijk: creëren van een gratis wifi-netwerk waarop elke bezoeker een betrouwbare verbinding had. Een verbinding zo snel als een sportwagen, met de capaciteit van 100 bussen. Met de duidelijke briefing gingen de netwerkexperts aan de slag. Zij hebben het netwerk opgezet en gemonitord om te zorgen dat het ten allen tijde aan de wensen voldeed. Zo konden zowel Febiac als de bezoeker ongestoord verder dromen.

(Beeldmateriaal: Triptyque en Dream Car)

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.