Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Event critical connectivity op Gentse Feesten 2019

28/07/2019

Dit jaar was de 176ste editie van de Gentse Feesten, het tiendaagse stadsfestival waar jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers naartoe komen. Er zijn 15 verschillende pleinen en 8 podia verspreid over de hele stad. Zo’n setting vraagt een immense organisatie, productie en veiligheid. Citymesh heeft op dit festival heel wat partijen geholpen met onze expertise in draadloze connectiviteit.

5G voor hulpdiensten

Wanneer er zoveel mensen naar een stad komen, is het lastig om te vertrouwen op publieke netwerken voor kritische connectiviteit. Daarom hebben de hulpdiensten Citymesh gevraagd om een eigen netwerk op te zetten voor de connectiviteit van de LED-banners en CP-OPS. Vandaag is Citymesh de enige operator die deze private 5G-netwerken kan uitrollen. Door gebruik te maken van ons netwerk zijn de hulpdiensten zeker dat, wat er ook gebeurt, hun bedrijfskritische breedband connectiviteit ten allen tijde beschikbaar is.

Footfall Analytics

Enkele maanden geleden vroeg de stad Gent ons om onze Footfall Analytics oplossingen in de hele stad te installeren. Deze oplossing geeft gedetailleerde informatie over het aantal bezoekers dat naar Gent komt, hoe ze zich door de stad verplaatsen, hoe lang mensen geneigd zijn om op een bepaalde plaats te blijven, of er verkeersopstopping is etc.

Dankzij ons dashboard kunnen wij alle belangrijke gegevens in één oogopslag tonen, zoals unieke bezoekers en de verblijftijd in een regio. Het is ook mogelijk om een diepere analyse te maken. Hier kunnen we ingaan op een bepaalde selectie van meetpunten, tijdschema’s en kunnen we zelfs perioden naast elkaar vergelijken. Stad Gent heeft een eigen data-team dat toegang heeft tot de gegevens van onze API. Het is belangrijk om te weten dat alle verzamelde gegevens anonieme gegevens zijn, volledig in overeenstemming met de Europese GDPR-wetgeving.

Tijdens deze festiviteiten hield de stad de mensenstromen in de gaten en identificeerde ze hotspots met behulp van onze Footfall oplossing. Daarna is het gemakkelijk om deze editie te vergelijken met de editie van vorig jaar.

Connectiviteit op Evenementen

Een van de gezelligste podia van de Gentse Feesten is een volwaardig muziekfestival genaamd Boomtown. Al vele jaren zorgt Citymesh voor al hun connectiviteitsbehoeften. Het begint bij de productieploeg, die al een week voor de aanvang van het evenement connectiviteit nodig heeft. Boomtown was een van de pioniers op het gebied van elektronisch betalen, dat wil zeggen dat elke bar en elk oplaadpunt internet nodig heeft. Dan is er nog de toegangscontrole, VIP-toegang, backstage area…

Citymesh biedt hier connectiviteit voor meer dan 200 evenementen per jaar, variërend van een klein zakelijke seminarie, congressen tot grote festivals. Wij zijn daarnaast ook de interne IT-partner van de grootste evenementenlocaties in België.

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.