Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Het Digital City Pole project: een smart toekomst voor Leuven

14/12/2020

Citymesh voorziet een privaat 5G-ready netwerk voor het Digital City Pole project in Leuven. Dit project maakt verdere smart city ontwikkelingen mogelijk voor 5G-connectiviteit doorheen de gehele stad. Dit zal lokale innovatie en productiviteit ondersteunen en jobs creëren, vooral bij kleine en middelgrote bedrijven.

Smart verlichting, laadpaal en zoveel meer

Het Digital City Pole project omvat de ontwikkeling en proefinstallatie van een modulaire verlichtingspaal die als basis dient voor diverse smart city-toepassingen, waaronder smart laden van elektrische voertuigen.

Citymesh voorziet de connectiviteit voor dit innovatieve project in samenwerking met het Finse telecombedrijf Nokia en TRES. TRES ziet de vernieuwing van lantaarnpalen als een haalbaar en concreet doel waarmee de stad compleet getransformeerd wordt. De organisatie wil bestaande lantaarnpalen moderniseren met energie-efficiënte LED-verlichting en laadstopcontacten voor elektrische voertuigen. Deze lantaarnpalen worden ook gebruikt als connectiepunt in een performant draadloos netwerk en voor moderne sensoriek.

Leuven als Europees “Lab of the Future”

Door deze aanpassingen aan de stadsverlichting in Leuven worden meer smart city diensten mogelijk.

Mohamed Ridouani, burgemeester van Leuven: “De Stad Leuven staat volledig achter het project. Leuven werd onlangs geselecteerd als Europese Innovatiehoofdstad van 2020 en dit project is nog een geweldig voorbeeld van hoe we ideeën tot leven brengen. We hebben het nodige kader om ideeën om te zetten in realiteit, met een uitgebreid ecosysteem van getalenteerde partners en innovatieve bedrijfsmodellen. Leuven zal de aanleg van nieuwe infrastructuur stimuleren om Leuven en Vlaanderen intelligenter en gedigitaliseerd maken.”

Het Digital City Pole project wordt ondersteund door de Vlaamse overheid en het Europese Agentschap voor Innovatie en Ondernemen.

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.