
Is jouw wifi klaar voor de eerste schooldag?
Het coronavirus jaagde ons onderwijssysteem door de brandende hoepels van de digitale didactiek. In het onderwijs was er al in beperkte mate sprake van afstandsonderwijs en blended learning, maar echt klaar voor een complete overstap was het niet. Leerkrachten deden hun uiterste best om hun leerlingen te ondersteunen maar werden geplaagd door technische problemen, haperende thuisnetwerken en een groot gemis van het gemak van een leslokaal. Nu staan we voor een volgend schooljaar en moeten scholen beslissen hoe zij hun leerkrachten en leerlingen kunnen voorzien van een goede digitale leeromgeving.
“Hoe moet het nu verder?”
Er zijn in elke school plannen opgesteld op basis van vier mogelijke pandemieniveaus. Opmerkelijk is dat blended learning bij elk scenario zijn plaats heeft. Blended learning is een doordachte mix van face-to-face en digitaal onderwijs. Daarbij krijgen leerlingen zelf een stukje in handen wanneer, waar en aan welk tempo ze de online leerstof verwerken. Zo gebeurt alles op het tempo van de leerling en heeft de leerkracht een goed overzicht van welke leerling meer ondersteuning nodig heeft. Je lessen een stuk digitaliseren, opent een resem aan mogelijkheden en motiveert leerlingen. Maar voor je blended learning efficiënt kan implementeren in jouw school, moet je een betrouwbare wifiverbinding hebben op school. Onze netwerken zijn uitgerust met access points die gedimensioneerd zijn voor minimaal twee verbonden toestellen per leerling in een klas. Daardoor kunnen er gemakkelijk tot meer dan 50 toestellen connecteren op één access point. Zo hebben zowel de leerkrachten als de leerlingen een vlotte verbinding in elke klas en kunnen ze doorheen de school probleemloos roamen.
Digitaal lesgeven in een veilige klasomgeving
Meer dan ooit is gebleken dat een fysieke leerruimte broodnodig is voor een volledige schoolervaring: de school is een blijver. Maar digitale lessen zijn niet langer weg te denken in ons coronaveilig onderwijs. Helaas was lessen opnemen vaak een moeilijke klus door minder digitale vaardigheden en vaak misten leerkrachten het gemak van de klas. Indien ze de mogelijkheid hebben om hun lessen op te nemen in het schoolgebouw, is dit een ander verhaal.
- Leerkrachten kunnen hun lessen opnemen in de vertrouwde leeromgeving en zo gebruik maken van een schoolbord, smartboard of ander lesmateriaal
- Met wifi 6 wordt de connectiviteit gegarandeerd waardoor de leerkracht een stabiele verbinding heeft tijdens online lessen met leerlingen
- De IT-medewerker van de school kan vlot leerkrachten bijstaan in hun opdracht
- Als er zich technische problemen voordoen, staat het Citymesh helpdeskteam steeds klaar om die op te lossen
Het blijft dus een prioriteit om de infrastructuur van een school te blijven vernieuwen zodat de leeromgeving mee kan groeien met zijn leerlingen. Zo biedt een school zijn leerlingen alle mogelijkheden tot zelfontplooiing, wat het pandemieniveau ook mag zijn!
Now this is it.
Time for action.
Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.