Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Project HOOP: connectiviteit en hulpgoederen om Oekraïense vluchtelingen te ondersteunen

10/03/2022

De beelden en verhalen uit Oekraïne die ons bereiken, roepen bij veel mensen sterke emoties op. Meer nog: ze zetten aan tot actie om te helpen. Om de vele Oekraïense vluchtelingen in Polen te ondersteunen, werd Project HOOP in het leven geroepen. Het initiatief wordt aangestuurd door Mitch De Geest, CEO van Citymesh, schepen in Blankenberge en brandweerman Zone1. Citymesh en de brandweer van Zone1 zijn nauw betrokken bij het project. Een van de grote waarden van Citymesh is 'In All Fairness', dat staat voor integer en verantwoord handelen. Deze waarde komt met Project HOOP sterk naar voren.

HELP OEKRAÏNE, ONDERSTEUNING VANUIT POLEN

Project HOOP staat voor Help Oekraïne, Ondersteuning vanuit Polen. Met een 15-tal personen vertrok Project HOOP op donderdag 10 maart naar Medyka in Polen, aan de grens van Oekraïne. Daar zullen ze ondersteuning en hulp bieden bij het opvangen van de Oekraïense vluchtelingen die de grens oversteken. Het team staat in contact met lokale brandweermannen en andere mensen die ter plaatse zijn. Op deze manier konden ze niet alleen de nodige praktische en logistieke voorbereidingen treffen, maar kunnen ze zich ook mentaal voorbereiden op de missie.

ONDERSTEUNING OP VERSCHILLENDE VLAKKEN

Het team bestaat uit IT-experten en brandweermannen. Zo kunnen ze op verschillende vlakken hulp bieden. Er is bijvoorbeeld grote behoefte aan WiFi-netwerken en andere communicatiemiddelen. Aan de grens met Polen, waar veel Oekraïense vluchtelingen aankomen, zijn momenteel veel problemen met de connectiviteit. Goede connectiviteit is echter essentieel: omdat de meeste vluchtelingen familie en vrienden hebben die in Oekraïne zijn achtergebleven, is het belangrijk dat ze in contact kunnen blijven. Ook voor de coördinatie ter plaatse is het belangrijk dat mensen toegang hebben tot het internet en mobiele telefonie. Daarom zullen de IT-experten van Project HOOP helpen met het voorzien van materiaal en het installeren van netwerken. Daarnaast nam Project HOOP ook levensmiddelen, medisch materiaal en andere goederen mee, die mensen op inzamelpunten hebben gedoneerd.

DE MISSIE VAN PROJECT HOOP VOLGEN?

Er werd een Facebook-pagina aangemaakt, zodat iedereen Project HOOP op de voet kan volgen. Hier worden regelmatig updates geplaatst.

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.