Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Proximus en Citymesh ondertekenen een wholesaleovereenkomst voor vaste en mobiele diensten

09/11/2020

Proximus en Citymesh hebben een akkoord bereikt dat Citymesh in staat stelt zijn klanten mobiele en vaste telecomdiensten aan te bieden via het Proximus-netwerk. Dankzij de overeenkomst beschikt Citymesh over de nodige bouwstenen om zijn portfolio voor de B2B-markt verder uit te breiden. Tegelijkertijd onderstreept het akkoord de open houding van Proximus ten aanzien van samenwerking en zet het zijn ambitie om gigabitconnectiviteit te leveren aan uiteenlopende partners in de verf.

Met Citymesh verwelkomt Proximus een Belgische provider die gespecialiseerd is in draadloze netwerken voor de B2B-markt. Sinds de oprichting in 2006 ontwikkelde Citymesh activiteiten in belangrijke nichebranches binnen de telecomsector, waaronder het plannen, installeren en onderhouden van grootschalige, complexe en high-density wifinetwerken, evenals het bouwen van private mobiele netwerken over 4G en 5G.

De samenwerkingsovereenkomst bestrijkt verschillende bedrijfsdomeinen. Voor het mobiele gedeelte zal een specifiek ontwikkelde MVNO-configuratie (Mobile Virtual Network Operator) zorgen voor continuïteit van spraak- en sms-diensten op de private 4G- of 5G-netwerken van Citymesh en daarbuiten, via het openbare netwerk van Proximus. De overeenkomst stelt Citymesh in staat zijn aanbod op het vlak van private netwerken voor industriële klanten verder te versterken, steunend op de brede en kwalitatieve mobiele dekking van het openbare Proximus-netwerk. Wat het vaste netwerk betreft, zal Citymesh zijn klanten internet- en Explore-connectiviteit kunnen aanbieden en tevens wholesaleproducten van Proximus voor spraak doorverkopen.

Geert Standaert, Chief Network Business Unit van Proximus
“Deze overeenkomst illustreert ons verlangen om een open referentienetwerk te bouwen ten behoeve van het hele land. Door actief gesprekken aan te gaan met verschillende spelers uit de sector, willen we het volledige potentieel van enkele van onze belangrijkste troeven uitspelen en de Belgische economie de best mogelijke gigabitconnectiviteit bieden. We zijn zeer blij dat we deze overeenkomst kunnen sluiten met een ervaren, ambitieuze en innovatieve partner als Citymesh.”

Mitch De Geest, Chief Executive Officer van Citymesh
“Citymesh streeft ernaar uit te groeien tot de vierde operator in België, met een duidelijke focus op industriële use-cases. De mobiele privénetwerken die we vandaag bouwen, maken gebruik van onze eigen 4G- en 5G-licenties en bieden missie- en bedrijfskritische communicatie en innovatieve mobiele diensten voor steden, industriële sectoren en bedrijven. Deze overeenkomst breidt onze flexibiliteit op mobiel vlak uit tot buiten het privénetwerk van de klant en stelt ons in staat om sterke geïntegreerde publieke en private telecomdiensten aan te bieden. Dankzij de ondertekening van deze overeenkomst met Proximus bevindt Citymesh zich in een unieke positie om de beste privénetwerken te combineren met het beste openbare netwerk.

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.