Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Samenwerking tussen TowerEye en Citymesh

16/09/2021

Citymesh en TowerEye gaan een partnership aan, gericht op tijdelijke private 4G-, en LTE- en 5G verbindingen voor festivals en andere evenementen. Voor het scannen van tickets, contactloze betalingen en CovidSafe-scanning is een betrouwbare internetverbinding nodig. Bovendien evolueert de technologie die wordt gebruikt op evenementen voortdurend en dat vraagt om nieuwe oplossingen. 4G en LTE bieden de nodige flexibiliteit voor deze toepassingen.

TowerEye voorziet als specialist in wireless netwerken en camerabewaking voor tijdelijke installaties de connectiviteit en maakt hierbij gebruik van de Citymesh Private LTE-oplossing. Er werd eerder al gebruik gemaakt van private LTE-netwerken, maar deze samenwerking zorgt voor een unicum door het LTE-netwerk te gebruiken voor end-devices met een rechtstreekse simkaart. Niet alleen zal de verbinding voor deze oplossingen eenvoudiger kunnen opgesteld worden (minder hardware, minder werkuren), dit opent ook de deur naar meer innovatieve oplossingen voor evenementen in de toekomst, zoals broadcasting, AR en VR.

Op Ostend Beach werd bijvoorbeeld al een LTE-netwerk geïnstalleerd dat gebruikt werd voor de toegangscontrole, Covid Safe Scanning en betaalterminals voor cashless payments over gans het terrein. Enkele andere referenties van afgelopen weken zijn Sunset Festival, Kamping Kitsch, Ampere Open Air, Fire is Gold en Solomun 6 Hour Set op de Antwerpse Middenvijvers. Ook op het WK Wielrennen in Knokke, Brugge, Antwerpen en Leuven zal de samenwerking verdergaan. Dit bijzondere evenement, dat een week duurt, is dé gelegenheid om de voordelen van de diensten van beide bedrijven in de kijker te zetten, omdat het netwerk naast communicatie tussen medewerkers en operations ook wordt gebruikt voor tv-broadcasting.

De samenwerking tussen Citymesh en TowerEye zet een nieuwe standaard in netwerken voor evenementen en festivals. Op een zeer efficiënte manier kan voor evenementen een stabiel privaat 4G- of LTE-netwerk worden geïnstalleerd. Naast de stabiliteit en flexibiliteit heeft het ook een ecologische impact door de kilometers tijdelijke kabels die kunnen worden bespaard. Dit zet de toon om in de toekomst meer innovatieve oplossingen voor evenementen mogelijk te maken, in het bijzonder festivals, zoals broadcasting, AR en VR.

Mitch De Geest (CEO van Citymesh) en Gust Dierckx (CEO van TowerEye): "Deze nieuwe samenwerking tussen TowerEye en Citymesh zorgt ervoor dat festivals altijd over stabiele connectiviteit kunnen beschikken. Na de jarenlange gesprekken tussen de bedrijven zijn we dan ook zeer enthousiast dat we dit samen in de markt kunnen brengen. Tijd is kostbaar bij het opbouwen van evenementen en samen kunnen onze oplossingen snel en efficiënt worden geïnstalleerd."

Carlo Waelens (Market Manager Entertainment): "De ganse wereld vertrouwt meer en meer op online toepassingen, enerzijds om up to date te blijven, maar ook voor operationele efficiëntie. Met het Mobiel Privaat 4G-/5G-/LTE-netwerk geven we een nieuwe dimensie aan de connectiviteit op festivals, waarmee organisatoren de volgende stap kunnen zetten bij het invoeren van nieuwe toepassingen."

Niels Van den Heuvel (Algemeen Manager van TowerEye): "De uitdaging van een tijdelijke setup ligt in de korte tijdspanne van installatie tot de opening van de deuren. De expertise van TowerEye met de technologie van Citymesh maakt dat we in een korte tijdspanne, grote zones kunnen voorzien van een stabiel en flexibel netwerk."

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.