Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Stad Oostende biedt gratis wifi aan in het stadscentrum

06/07/2016

De stad Oostende investeert in een uitgebreid wifi-netwerk van Citymesh. Zo kunnen toeristen makkelijk inloggen op het netwerk en surfen ze gratis in het stadscentrum. Na een proefproject met gratis wifi in het centrum is het nu definitief uitgerold.

Een digitaal plan

De uitrol van het wifi-netwerk behoort tot het digitaal plan van de Stad Oostende. “Het plan moet iedereen digitaal op weg helpen”, zegt Kurt Claeys (Open Vld). Iedereen kan gratis surfen op het stadsnetwerk met zijn laptop, smartphone of tablet. Het wifi-netwerk dekt het volledige stadscentrum en de zeedijk.

Door de uitbreiding van deze netwerken, vergroot de Stad Oostende zijn positie als “Smart City”. Een term die steeds vaker opduikt en steden en bezoekers van big data kan voorzien.

Service afstemmen op de noden van de klant

Het netwerk is volledig conform de huisstijl van de Stad Oostende. Dit bevorderd de klantenbinding en ondersteunt de marketingstrategie van de stad. Ook het raadplegen van historische data wordt gemakkelijk gemaakt. Zo weet de stad onder meer hoe lang de wifi-sessies duren, welke manier mensen gebruiken om in te loggen etc. Dit alles wordt geregeld in het WiFiLab platform van Citymesh zelf.

Deze tool, die zowel gebruikt kan worden voor bestaande netwerken als voor nieuwe netwerken, zorgt ervoor dat de stad zijn service zo beter kan afstemmen op de noden van de eindgebruikers. Een digitale ruggengraat die de stad verder ondersteunt.

Photo: Meng Hao

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.