Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Technologiebeurs 5G IS NOW lokt meer dan 250 bezoekers

28/09/2021

Op 28 september 2021 vond in de ABC-Toren van Port of Zeebrugge de technologiebeurs 5G IS NOW plaats. 5G IS NOW werd georganiseerd door Citymesh in samenwerking met Nokia en Cegeka. Tijdens dit evenement stonden de praktische mogelijkheden van 5G in een professionele setting in de kijker. De beurs was een groot succes: meer dan 250 bezoekers uit verschillende sectoren, 12 partners en 9 sprekers waren aanwezig om kennis te delen over de toepassingen van 5G. Enkele hoogtepunten van de beurs waren het bezoek van minister Petra De Sutter, de demonstratie met de Safety Drone, de use cases van de standhouders en de interessante presentaties door experts.

BEZOEK VAN MINISTER VAN TELECOMMUNICATIE PETRA DE SUTTER

Minister van telecommunicatie Petra De Sutter opende de beurs en ging persoonlijk langs bij alle standhouders. Dit bezoek past in de missie om de veiling van de 5G-rechten vlot te laten verlopen en de Belgische operatoren te ondersteunen. Daarnaast was ze ook een van de sprekers op het evenement en sprak ze over 'Future visions for a 5G industry in Belgium'. Daarna volgden er expert talks van onder andere Mitch De Geest (CEO van Citymesh), Shkumbin Hamiti (Head of Ecosystems & Partnerships bij Nokia) en Marc Nuytemans (CEO van de Blauwe Cluster). Bezoekers konden tijdens deze presentaties kennis opdoen over concrete 5G-toepassingen en konden inspiratie opdoen om zelf digitale transformatie door te voeren in hun bedrijven aan de hand van mobiele private netwerken. Het sprekersprogramma werd geleid door Hanne Decoutere.

DE USE CASES KONDEN DE BEZOEKERS BEKOREN

Er was een speciale plaats weggelegd voor use cases. Bezoekers konden van dichtbij ontdekken hoe een 5G-netwerk hun werking kan ondersteunen en de efficiëntie kan verhogen. De standhouders die hun technologieën lieten zien, zijn professionals die actief zijn binnen de industrie, logistiek, offshore, gezondheidszorg en entertainment. Ze mogen dan wel van verschillende sectoren zijn, ze hebben één ding gemeen: ze maken gebruik van 5G en mobiele private netwerken om hun producten en/of werking naar een hoger niveau te tillen. Enkele standhouders waren bijvoorbeeld Siemens, Zorabots en Flash. Zo stelde Zorabots hun nieuwe virtuele robotoplossing voor. Dankzij 5G-technologie wordt de interactie tussen zowel de fysieke als de virtuele wereld mogelijk gemaakt. Stel je een gedeelde virtuele 3D-wereld voor, of werelden die interactief, meeslepend en collaboratief zijn.

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.