Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

UnaBiz wordt nieuwe eigenaar van Sigfox Frankrijk

21/04/2022

Op 21 april 2022 kondigde de rechtbank van koophandel van Toulouse aan dat UnaBiz alle activiteiten overneemt van het Sigfox-moederbedrijf in Frankrijk. UnaBiz is een IoT-serviceprovider gevestigd in Singapore, Taiwan en Japan met Europese roots. Door samen te werken met andere IoT-communicatietechnologieën wil UnaBiz nieuwe kansen creëren op de markt. Citymesh kijkt ernaar uit om na de overdracht samen te werken.

RESULTATEN VAN INSOLVENTIEPROCEDURE

Op 26 januari vroeg Sigfox Frankrijk bescherming aan bij de rechtbank van koophandel van Toulouse en werd de insolventieprocedure opgestart om een overnemer te vinden voor de Sigfox-activiteiten in Frankrijk. Negen partijen waren geïnteresseerd en stelden zich kandidaat. De resultaten van de procedure werden vandaag bekendgemaakt: het bedrijfsplan en de toekomstvisie van UnaBiz kwamen unaniem als beste uit de bus.

UnaBiz is een bekende naam in de Sigfox-wereld. Het bedrijf is een van de oprichters van de 0G United Nations en is een pionier van de 0G-technologie in Azië door in 2016 eerst een Sigfox-netwerk in Singapore en Taiwan op te zetten. Sindsdien heeft UnaBiz meer dan 1,4 miljoen sensoren ingezet voor smart meters, faciliteitenbeheer, en het beheer en de tracking van assets in 28 landen. Bovendien wordt het bedrijf gesteund door verschillende Europese en Aziatische investeerders.

CONTINUÏTEIT EN UITBOUW VAN SIGFOX VERZEKERD

UnaBiz geeft aan dat de continuïteit van de Sigfox-services hun hoogste prioriteit is. Sigfox zal autonoom blijven opereren en het hoofdkantoor in Frankrijk blijft ongewijzigd. De komende weken werkt UnaBiz samen met onder andere het Sigfox-management en de vertegenwoordigers om een soepele overgang te waarborgen. Zo zal UnaBiz de activa, boekhouding en het bedrijfskritische Sigfox-netwerk beschermen aan de hand van financiële en operationele analyses, en zal het de meerderheid van de Sigfox-medewerkers in Frankrijk behouden. Het bedrijf zal ook investeren in onderzoek en ontwikkeling om de technologie verder te verbeteren.

CITYMESH KIJKT UIT NAAR NIEUWE SAMENWERKING

Citymesh nam in 2021 het Sigfox-netwerk over en is de officiële operator in België. De overname van Sigfox Frankrijk heeft geen impact voor Belgische klanten: de continuïteit van de diensten en projecten blijft onveranderd. Citymesh blijft opereren als onafhankelijke operator en zal ook in de toekomst nauw samenwerken met andere internationale Sigfox-operatoren.

Het team van Citymesh kijkt ernaar uit om met UnaBiz samen te werken na de overname. We erkennen hun uitgebreide ervaring in IoT-services, hun visie voor de toekomst van Sigfox en hun strategieën om nieuwe kansen mogelijk te maken in de markt. Dit is een nieuw hoofdstuk in het Sigfox-verhaal en een hoofdstuk dat Citymesh graag wil verkennen.

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.