Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Vlaamse vaccinatiecentra vertrouwen op Citymesh connectiviteit

03/03/2021

Citymesh voorziet de connectiviteit in acht Vlaamse vaccinatiecentra, waaronder het centrum Flanders Expo en in het Brugse Boudewijnpark. Met het bekabeld en het draadloos netwerk kunnen zowel het personeel als de bezoekers van het centrum gebruikmaken van het internet.

Een gepaste oplossing voor elke vaccinatiestrategie

Elke gemeente heeft een eigen aanpak. De connectiviteit van Citymesh ondersteunt elke stap van die strategieën. Aan de basis van elke vaccinatiestrategie staat de uitnodigingsbrief. Daarop kan je jouw unieke barcode of QR-code vinden die in het vaccinatiecentrum ingescand wordt als je je aanmeldt voor vaccinatie. Deze gegevens worden via het netwerk verwerkt en gelinkt aan je gedigitaliseerd patiëntendossier. In het centrum zal een medewerker jouw medische geschiedenis samen met jou overlopen aan de hand van dat digitale patiëntendossier. Na de vaccinatie wordt jouw patiëntendossier geüpdatet en voorzien ze dat je de uitnodiging voor jouw tweede prik automatisch zal krijgen. Zo zie je: élke stap van het proces heeft nood aan een performant netwerk.

Het netwerk wérkt, zelfs bij storing

De vaccinatiecentra worden opgericht op diverse plaatsen: sommige zalen hebben al een vaste internetlijn, andere zitten met verouderde of zelfs zonder internetconnectie. Dit vraagt om een flexibele aanpak.

Citymesh gaat bij elke locatie na of er een vaste internetlijn aanwezig is en of die voldoet aan de huidige noden. Er moet immers een privaat netwerk zijn om het personeel te ondersteunen maar net zo goed een gratis en openbaar wifi-netwerk in de wachtruimtes. De Citymesh Connect FMU oplossing zorgt er dan weer voor dat alle medewerkers continue bereikbaar zijn op hun vast en mobiel nummer.

Die internetlijn kan je dan uitbreiden met een Citymesh Eventkit die de connectie versterkt op de gehele locatie. Daarnaast wordt op meeste locaties een 4G Mobile Kit voorzien als failover bij storing. Met een failover heb je altijd een back-up bij storing op het reguliere netwerk. Als de internetlijn wegvalt, gaat de verbinding over op 4G. Zo moet het strakke vaccinatieschema niet stilgelegd worden bij netwerkstoring. Hierbij kiezen meeste gemeentes voor een premium kit want die bevat 2 sim-kaarten. Indien de 4G-verbinding faalt via de eerste sim-kaart, verbind je na een korte onderbreking gewoon met de tweede sim-kaart. Wil je helemaal geen onderbreking, dan kies je best voor een platinum kit met vier sim-kaarten die elkaar helemaal ondersteunen. Hierbij blijven twee sim-kaarten steeds simultaan geconnecteerd.

Flexibele connectiviteit voor events

Deze flexibele oplossingspakketten biedt Citymesh eigenlijk al veel langer aan maar dan voor evenementen en concerten. Daar ondersteunt het onder meer toegangscontroles met scanners, cashless payments, VIP en guest wifi. Met een recente uitbreiding in ons aanbod, biedt Citymesh nu ook eigen private 4G-verbindingen en Mobile Private Networks aan voor events. Deze oplossing voorziet jou van een redundant netwerk en blijft betaalbaar door lagere kosten voor bekabeling en werkuren.

Voor meer informatie over onze netwerkoplossingen voor evenementen, surf je naar https://citymesh.com/markten/entertainment

(Origineel verschenen in Mice Magazine op 25 februari 2021)

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.