Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Zilvermeer innoveert op drie manieren

15/07/2020

Al 60 jaar kunnen families en vrienden afkoelen in “de zee van de Kempen”. Het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer is een echte Antwerpse trekpleister. Of het nu een dagje uit of een hele vakantie wordt, het Zilvermeer is de perfecte plaats om van het mooie weer te genieten. Om hun bezoekers van een vlotte internetservice te voorzien, nam het Zilvermeer contact op met Citymesh. Zo kwam een jarenlange samenwerking tot stand.

Recreatiedomein Zilvermeer

1. Feilloos wifi-netwerk

Tegenwoordig kan een vlot werkend wifi-netwerk niet meer ontbreken aan een zorgenvrij verblijf in een vakantiepark. Hoe meer bezoekers op het domein komen vertoeven, hoe groter de nood aan wifi wordt. Met de komst van streamingdiensten zoals Netflix was er nood aan een sterk draadloos netwerk en een fiberconnectie. Dit netwerk garandeert een betrouwbare internetverbinding over het hele domein.

Citymesh installeerde het draadloze netwerk voor het Zilvermeer in 2009. Sindsdien monitort en onderhoudt Citymesh het netwerk nog steeds elke dag en garandeert zo een optimale werking. Met dit performante netwerk genieten bezoekers van het comfort van een snelle verbinding, net zoals thuis! Het recreatiedomein Zilvermeer is slechts een van de vele vakantieparken en campings die gebruik maken van de diensten van Citymesh.

2. Internet of Things

Voor je mag zwemmen in het heldere water van het Zilvermeer, moet dat water voldoen aan twee zaken. Het water moet minstens 17°C zijn voor je erin mag en het waterpeil moet hoog genoeg zijn. De metingen van de waterstand en de temperatuur werden vroeger handmatig gedaan door de redders. Dit zijn twee taken die perfect te automatiseren zijn zodra je een betrouwbaar netwerk hebt. Voor de IoT-toepassingen werken we samen met Aptus.

Ten eerste is er de temperatuursensor. Die sensor meet te allen tijde hoe warm het water is. Op een scherm kunnen alle medewerkers in real-time de temperatuur van het water aflezen.

Ten tweede is er de waterstandsensor die meet hoe hoog het water staat. De medewerkers kunnen die waterstand dan gemakkelijk aflezen en, indien nodig, water toevoegen of wegpompen uit het Zilvermeer. De meting gebeurt, net als bij de temperatuursensor, in real-time. Door het Citymesh netwerk zijn de metingen vlot raadpleegbaar.

3. Smart betaalkiosken

Om de betaling van de voorzieningen bij de camping probleemloos te laten verlopen, heeft Citymesh het Zilvermeer voorzien van smart betaalkiosken. Aan zo’n kiosk kan je gemakkelijk je betaalpas inscannen, je saldo raadplegen en simpele instructies bekijken over hoe je je caravan van stroom kan voorzien. Zo heeft elke bezoeker snel en gemakkelijk alles wat hij of zij nodig heeft voor een aangenaam verblijf!

Meer weten over onze draadloze oplossingen voor campings? Klik hier!

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.