Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Safety Drone

  • Government
  • Industry
  • Offshore

De Safety Drone geeft hulpdiensten een gedetailleerd live overzicht van een noodsituatie, slechts enkele minuten na de oproep.

Saving Lives Through Innovation

Met de Safety Drone krijgen hulpdiensten live een gedetailleerd overzicht van een noodsituatie. Zodra de noodcentrale een oproep krijgt, wordt de dichtstbijzijnde Safety Drone geactiveerd. Enkele minuten nadat de drone vertrokken is, zendt hij warmte- en live HD-beelden van het noodgeval naar de eerste hulpverleners via het privaat 5G-netwerk van Citymesh en onze beveiligde video streaming applicatie, DroneHub.


Dankzij deze beelden kunnen de hulpdiensten veel beter inschatten wat de risico’s voor hen zijn en wat er moet gebeuren om slachtoffers sneller de juiste zorg te geven. Omdat de hulpverleners kunnen anticiperen op de noodsituatie, verlopen de missies vlotter en veiliger. De Safety Drone wordt onder andere ingezet bij brand, opsporing van vermiste personen, overstromingen en zware verkeersongelukken.

Drones as a service

Citymesh biedt de Safety Drone aan als service (DaaS). Dit betekent dat de hulpdienst, brandweer of politie geen eigen piloten hoeven op te leiden of moet investeren in eigen drones. De gecertificeerde piloten van Citymesh staan 24 op 7 klaar om de dronevluchten op te volgen en bij te sturen vanuit het Drone Command & Control Center in Oostkamp. Via ASTRID radio, communiceert deze piloot met alle betrokken partijen. Citymesh heeft daarnaast alle benodigde vergunningen, licenties en verzekeringen om de drone legaal te opereren in dienst van de brandweer en politie. Op die manier garandeert Citymesh dat elke vlucht veilig en efficiënt verloopt.

Citymesh 5G-netwerk

Citymesh bouwt een privaat 5G-netwerk, dat geoptimaliseerd is voor autonome BVLOS drone-operaties. Dit netwerk garandeert de communicatie van en naar drones op hoogte en over lange afstanden.

  • Voldoet aan de GDPR privacywetgeving en aan de strengste veiligheidsnormen
  • HD en thermische PTZ-camera met 30x zoom
  • Volledig geïntegreerd met de dispatch van de hulpdiensten
  • Streaming platform Dronehub voor het veilig delen van live-beelden

Technologieën

  • 5G
Jos Deboosere

Jouw Citymesh contact voor deze oplossing

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.