Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Recht door zee: offshore-connectiviteit voor Neart na Gaoithe

  • Offshore

Op zo'n 20 km van het Schotse vasteland wordt het windmolenpark Neart na Gaoithe gebouwd. Het is een indrukwekkend project, want het windmolenpark zal maar liefst 105 km² en zo'n 54 windturbines groot zijn. Het kreeg dan ook een tot de verbeelding sprekende naam: in het Schots-Gaelisch betekent Neart na Gaoithe namelijk 'de kracht van de wind'. HSM Offshore, die een deel van dit project in goede banen leidt, kan ook rekenen op de kracht van Citymesh. We voorzagen namelijk tijdelijke connectiviteit (internet aan boord) op de twee OHVS's (Offshore High Voltage Sub-Stations).

Gerelateerd nieuws

19/01/2022

Veiling voor toewijzing van 5G-spectrum vindt plaats in juni 2022

Op 14 januari lanceerde het BIPT (Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie) een oproep tot kandidaatstelling voor het toekomstige radiospectrum van 5G. De veiling zal plaatsvinden in juni 2022.

09/06/2021

Constructie Brits windmolenpark Triton Knoll bijna afgerond

Om een efficiënte en veilige operatie te kunnen garanderen heeft Vestas, de turbinefabrikant van dit project, beroep gedaan op Citymesh voor het leveren van 4G-, 5G-, en Mesh-technologie.

20/05/2021

Citymesh dingt mee om de volwaardige vierde telecomoperator te worden

De Belgische telecomoperator Citymesh, dat vorig jaar zijn krachten bundelde met het IT-bedrijf Cegeka, stelt zich kandidaat voor het volledige spectrum pakket dat in de veiling wordt voorbehouden voor een vierde operator.

16/02/2021

Het eerste semi-autonome schip op de Vlaamse binnenwateren

Seafar en Citymesh werken samen om semi-autonome scheepvaart voor binnenvaartschepen zoals Deseo een realiteit te maken.

10/12/2020

Cegeka en Citymesh bundelen krachten als vierde nationale operator

De Europese IT-groep Cegeka en de Belgische telecomoperator Citymesh slaan de handen in elkaar als vierde nationale operator. Dat maken beide partijen vandaag bekend.

19/11/2020

Citymesh breidt spectrumrechten in de 3.5GHz band uit op de Noordzee

Het BIPT kent Citymesh verhoogd gebruiksrecht toe voor de band 3.5GHz op de Noordzee. Hiermee voorziet het bedrijf connectiviteit voor offshore windmolenparken.

Lees meer

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.