Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

De Smart City ambities van Brugge: WIFI4EU als duwtje in de rug

  • Government

WIFI4EU is een innovatieproject van de Europese Unie waarbij je je als gemeente kan inschrijven om kans te maken op een subsidie van 15.000 euro. Die grote som dient om een openbaar netwerk in jouw stad of gemeente te installeren. Brugge was er als de pinken bij toen het WIFI4EU project werd aangekondigd. Met de subsidie hebben zij verschillende openbare indoornetwerken kunnen verwezenlijken.

  • Wifi

Gerelateerd nieuws

03/08/2022

Stad Genk en Citymesh lanceren testproject met Safety Drone

Stad Genk lanceert een testproject met de Safety Drone van Citymesh, die beelden maakt tijdens de eerste minuten bij levensbedreigende situaties. Dankzij de beeldtechnologie, software en accessoires aan boord van de drone kunnen de hulpdiensten sneller en efficiënter informatie verzamelen bij incidenten.

19/01/2022

Veiling voor toewijzing van 5G-spectrum vindt plaats in juni 2022

Op 14 januari lanceerde het BIPT (Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie) een oproep tot kandidaatstelling voor het toekomstige radiospectrum van 5G. De veiling zal plaatsvinden in juni 2022.

11/01/2022

Citymesh brengt drukte in Brugse en Gentse winkelstraten in kaart

Van januari tot maart 2022 loopt in Brugge een bijzonder proefproject: met slimme technologie wordt gemeten hoe druk het is in twee winkelstraten. De Footfall AI van Citymesh is een van de oplossingen die Stad Brugge zal ondersteunen bij het verzamelen van data en de passantentelling.

20/05/2021

Citymesh dingt mee om de volwaardige vierde telecomoperator te worden

De Belgische telecomoperator Citymesh, dat vorig jaar zijn krachten bundelde met het IT-bedrijf Cegeka, stelt zich kandidaat voor het volledige spectrum pakket dat in de veiling wordt voorbehouden voor een vierde operator.

01/04/2021

Brussels Airport voert samen met Citymesh eerste onbemande dronevluchten uit op de luchthaven

Brussels Airport testte deze week of drones kunnen ingezet worden op en rond de luchthaven. De Citymesh Safety Drone voerde een aantal veiligheidstaken uit op het luchthaventerrein.

09/03/2021

GBA oordeelt: “Footfall AI is een goed voorbeeld van ‘data protection by design’”

De Belgische gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) oordeelt dat de Footfall AI-oplossing van Citymesh door ontwerp een goed voorbeeld is van hoe passantentelling moet werken.

Lees meer

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.