Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met onze cookie policy.

Copy of CM3 Website Technologies Detailpage Image MESH

Mesh

  • Offshore

Mesh is een netwerktopologie die het toelaat om dynamisch te veranderen op elk moment. Dit is cruciaal op offshore toepassingen met een mix van bewegende en statische assets. Het dynamisch karakter laat toe om op elk moment de best mogelijke verbinding te bieden, onafhankelijk van de locatie of beweging van de assets onderling.

Citymesh gebruikt deze technologie al sinds het begin van het bedrijf. Mesh is geïntegreerd in de Citymesh Nova Node, Hyperbox en Footfall AI.

Betrouwbaar in dynamische scenario’s

Mesh werkt op basis van peer-to-peer networking. Elke station kan rechtstreeks communiceren met elk ander station. Indien twee stations elkaar niet rechtstreeks kunnen bereiken omwille van afstand of een obstructie tussen de twee punten, kan communicatie toch opgezet worden door een derde station als relay te gebruiken.

Dit betekent dat alle communicatie van A naar B, via C kan verlopen indien A en B elkaar niet rechtstreeks kunnen aanspreken. Een mesh netwerk detecteert dit en past zich hier dynamisch aan.

Deze technologie is van cruciaal belang voor communicatie tussen assets in een dynamisch karakter, zowel onshore als offshore.

Op zee is er meer bandbreedte beschikbaar dan op land om de simpele reden dat er minder gebruikers zijn. Hierdoor is het mogelijk om op basis van wifi-technologie grote volumes aan data te offloaden van dure 4G- of 5G-installaties. De verschillende kanalen binnen deze vrije band, laten ook toe om meerdere klanten in parallel te bedienen.

  1. Mesh is van cruciaal belang voor communicatie tussen assets in een dynamische setting, waar beweging en afstanden niet toelaten om een klassiek centraal basisstation (Access Point of AP) te gebruiken.

  2. In offshore scenario’s biedt mesh grote datavolumes, zelfs bij bewegende schepen met variabele snelheden en grote afstanden tussen alle assets.

  3. Het mesh-protocol van Citymesh is inhouse gemodificeerd. Deze modificatie verbetert de werking van de technologie. Hierdoor is het voldoende robuust om te voldoen aan de extreme omstandigheden eigen aan offshore omgevingen.

  4. De flexibele opbouw van onze firmware laat toe om eenvoudig mee te schalen op basis van nieuwe technologieën die op de markt komen.

Now this is it.
Time for action.

Onze samenwerking start hier! Neem contact op met ons team van netwerkprofessionals en vertel ons jouw opdracht. Wij zullen samen met jou de beste oplossingen selecteren en tillen jouw organisatie zo naar een hoger niveau.